Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

„Thunder“ pučia Joną Valančiūną su „Pelicans“ link atostogų

NBA Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje „New Orleans Pelicans“ su Jonu Valančiūnu trečią kartą iš eilės pralaimėjo „Oklahoma City Thunder“ krepšininkams ir atsidūrė ant prarajos krašto.

Su Jonu Valančiūnu aikštėje ar be jo, – „Pelicans“ neranda būdų atsilaikyti prieš „Thunder“.

Trečiosios serijos rungtynėse Lietuvos krepšininkas žaidė nedaug ir labiau nuo atsarginių suolo stebėjo, kaip namie žaidžianti Naujojo Orleano ekipa pralaimi mačą 85:106 ir atsilieka serijoje iki keturių pergalių jau 0-3.

J.Valančiūnas negavo daug laiko pasireikšti – jis žaidė tik rungtynių pradžioje, kai per 12 min. pelnė 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius.

Lietuvis pataikė 3 dvitaškius iš 4, 1 baudą iš 2, dukart suklydo, o jam būnant aikštėje „Pelicans“ pelnė 10 taškų mažiau nei varžovai.

Po pertraukos treneris nebeleido J.Valančiūno į aikštę, nors joje „Pelicans“ vėl vertėsi be šlaunies traumą besigydančio Ziono Williamsono.

Pirmą vietą reguliariajame čempionate Vakaruose užėmusi „Thunder“ prieš atkrintamąsias buvo vertinama atsargiau dėl jauno žaidėjų amžiaus ir nedidelės patirties, ypač po pirmojo mačo Oklahomos Sityje, kai „Pelicans“ nusileido tik 2 taškais.

Tačiau antrosiose rungtynėse „Thunder“ sutriuškino varžovus 32 taškais, trečiosios vėl dominavo nuo pat pirmųjų minučių.

VIDEO: OKC Thunder at New Orleans Pelicans | Game Highlights | Playoffs | April 27, 2024

„Buvome pasiruošę žaisti, – sakė „Thunder“ treneris Markas Daigneault. – Mūsų fiziškumas, mūsų gynyba ir susitelkimas buvo labai geri, tikrai geri.“

„Thunder“ pataikė 17 iš 36 tritaškių (47 proc.), o namo grįžusi „Pelicans“ nedaug pagerino tolimų metimų taiklumą – pirmosiose dvejose rungtynėse atakavus 27,7 proc., šįsyk pataikė 28,1 proc. tritaškių (9 iš 32).

„Jie bandė įvairius variantus, bet mes turėjome daug ginklų aikštėje. Vaikinai atliko gerus metimus, papildomus perdavimus“, – sakė „Thunder“ australas Joshas Gidey, pelnęs 21 tašką ir rezultatyvumu nusileidęs tik Shai Gilgeous Alexanderiui (24 taškai).

Jei pirmadienį „Pelicans“ namie vėl pralaimės, serija ir sezonas J.Valančiūno komandai bus baigtas.

„Dar nebaigta, – įspėjo treneris Willie Greenas, savo komandai siuntęs žinutę spaudos konferencijoje. – Paklausykite: mes vėl žaisime namie, šįkart visko neištaisėme, bet eikite namo, gerai pavalgykite ir grįžkime sekmadienį į treniruotę, kad pasiruoštume geriau kitoms rungtynėms.“

Istorija nėra J.Valančiūno ir „Pelicans“ pusėje. Iki šiol per lygos gyvavimą nė viena komanda nelaimėjo serijos, atsilikusi 0-3.

„Pelicans“: Brandonas Ingramas 19, CJ McCollumas 16, Herbertas Jonesas 15;

„Thunder“: Shai Gilgeous-Alexanderis 24, Joshas Giddey ir Jalenas Williamsas po 21.

Suprasti akimirksniu

  • NBA šeštadienio rungtynių rezultatai:
  • „New Orleans Pelicans“ – „Oklahoma City Thunder“ 85:106. Serija 0-3.
  • „Los Angeles Lakers“ – „Denver Nuggets“ 119:108. Serija 1-3
  • „Miami Heat“ – „Boston Celtics“ 84:104. Serija 1-2.
  • „Orlando Magic“ – „Cleveland Cavaliers“ 112:89. Serija 2-2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius