Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Hezbollah“ teigia dronais ir raketomis apšaudžiusi Šiaurės Izraelį 

Irano remiamas Libano judėjimas „Hezbollah“ šeštadienį pareiškė, kad po to, kai per Izraelio smūgius žuvo trys žmonės, įskaitant du jo narius, dronais ir valdomomis raketomis apšaudė Šiaurės Izraelį.
KAWNAT HAJU / AFP
KAWNAT HAJU / AFP

Grupuotės pareiškime sakoma, kad ji „surengė sudėtingą ataką, naudodama sprogstamuosius dronus ir valdomas raketas, prieš Manaros karinės vadovybės būstinę ir ten sutelktas pajėgas iš 51-ojo Golano brigados bataliono“.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos oro gynybos sistema „Geležinis kupolas“ „sėkmingai perėmė įtartiną oro taikinį, kuris perskrido iš Libano į Manaros vietovę Izraelio šiaurėje“.

Kariuomenė taip pat „smogė į kelių prieštankinių raketų, paleistų iš Libano į Manaros pasienio zoną, ugnies šaltinius“.

Libano nacionalinė naujienų agentūra vėliau pranešė, kad per Izraelio aviacijos smūgį į namą Srebino kaime buvo sužeista 11 žmonių, vienas iš jų – sunkiai.

Anksčiau šeštadienį Izraelio naikintuvai „smogė „Hezbollah“ karinei struktūrai Kuzos vietovėje Libano pietuose“, sakoma kariuomenės pranešime.

Nuo spalio 7 dienos, kai „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį prieš Izraelį ir sukėlė karą Gazos Ruože, Izraelio kariai ir „Hezbollah“ kovotojai beveik kasdien pasienyje apšaudo vieni kitus.

Dviem atskirais pareiškimais „Hezbollah“ pranešė apie dviejų kovotų iš Kafr Kilos ir Chiamo kaimų žūtį.

Ji teigė, kad jie buvo „nukankinti pakeliui į Jeruzalę“ – grupuotė naudoja šią frazę informuodama apie savo narių žūtis nuo Izraelio ugnies, nenurodydama, kur ir kada jie žuvo.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį „Hezbollah“ pranešė paleidusi dešimtis raketų į Šiaurės Izraelyje esančią Merono karinę bazę.

Grupuotė teigė, kad tai buvo atsakas už Izraelio išpuolius prieš civilių namus keliose Pietų Libano vietose, įskaitant Kafr Kilą ir Srebiną.

Izraelio kariuomenės pareiškime sakoma, kad jos sistemai „Geležinis kupolas“ pavyko perimti raketas, paleistas į Šiaurės Izraelį iš Libano Manaros regiono.

Jame priduriama, kad apšaudė karinę infrastruktūrą Srebino kaime.

„Hezbollah“ suintensyvino raketų atakas prieš Izraelio karines bazes nuo smūgio Irano konsulatui Damaske balandžio 1 dieną, dėl kurio plačiai kaltinamas Izraelis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius